ارائه گواهینامه

پس از طی دوره آموزشی و موفقیت در آزمون، گواهینامه آموزش بهداشت اصناف صادر می گردد.

برگزاری آزمون

در پایان هر دوره آموزشی، از مطالب آموزش داده شده در طول دوره آزمون برگزار می گردد.

 

دوره های آموزشی

برگزاری دوره های آموزشی بهداشت اصناف، زیر نظر شبکه بهداشت شرق توسط اساتید مجرب

 

بهداشت در نانوايی ها

آلودگی های نان فقط به رعایت نکردن بهداشت داخل نانوایی ها خلاصه نمی شود. خانواده های ایرانی 50 تا 80 درصد انرژی و پروتئین خود را از نان به دست می آورند؛ در حالی که بهداشت نانوایی ها، 25 درصد کمتر از دیگر محیط های تغذیه ای است و مصرف جوش شیرین در نانوایی های تهران، بالای 60 درصد است. مردم ایران با سرانه مصرف 160کیلوگرم نان، پر مصرف ترین مردم جهان هستند. لذا مصرف نان بهداشتی و سالم که نیازهای بدن هر فرد را تامین کند ضروریست.

مواردی که نانوایی های سنتی باید رعایت کنند:

رعایت بهداشت فردی به کارگران نانوایی ها باید آموزش داده شود. کارگران باید در حین پخت لباس کار روشن و پاکیزه به تن داشته باشند و از کلاه نیز استفاده کنند.

وجود یک روشویی بهمراه صابون مایع کنار محل پخت الزامیست. همچنین بالای حوض خمیرگیر باید شیر آب لوله کشی باشد تا مستقیما از همان آب استفاده شود.

به علت گرمای داخل نانوایی های سنتی، معمولا در و پنجره ها باز است که این امر راه ورود حشرات را آسان می کند که آنها عامل بیماری های گوناگون هستند. مگس به تنهایی بیش از 100 نوع بیماری را منتقل می کند به همین دلیل نصب توری و پشه بند برای درب و پنجره ها الزامیست.

تمامی کارگران نانوایی ها باید آزمایش سه مرحله ای مدفوع را بدهند و کارت بهداشت دریافت کنند تا عدم آلودگی آنها به انگلها مشخص شود و هر شش ماه یکبار باید آزمایش خود را تمدید کنند.

استفاده از جوش شیرین ممنوع

برخی از نانوایان برای تسریع در بعمل آمدن خمیر و صرفه جویی در وقت و هزینه، از جوش شیرین به جای خمیر مایه استفاده می کنند به خصوص در تهیه نان لواش، تافتون و رومال بربری، که باید مشکلات ناشی از مصرف آن آموزش داده شود. چراکه مصرف جوش شیرین منجر به دفع آهن می شود و با کاهش اسیدیته معده اخنلالاتی در گوارش و جذب آهن ایجاد کرده و کم خونی و به دنبال آن مشکلات دیگر مانند احساس خستگی، سرگیجه، ریزش مو و … را سبب می شود.

مصرف جوش شیرین همین طور باعث تجمع تدریجی فلزات سنگین در بدن نیز می شود. در تهیه خمیر نان سنگک نمی توان از جوش شیرین استفاده کرد به همین دلیل از سایر نان ها در این زمینه مطمئن تر است.

سبوس گندم کلسترول خون را کاهش می دهد و دافع یبوست است لذا بهتر است نان های سبوس دار که امروزه به صورت صنعتی و بهداشتی در بازار موجود است، برای مصرف روزانه تهیه شود.

رعایت این موارد درحالیست که در بازرسی های اداره بهداشت مشخص شده است که به دلیل عدم رعایت بهداشت در برخی نانوایی های سنتی، نانهای صنعتی به علت عدم دخالت مستقیم افراد در تهیه نان، بهداشتی تر هستند.

افزودن یک دیدگاه

طراحی سایت