بانک سؤالات
- سوالات بهداشت مواد غذایی
1-کدامیک راه موثری جهت پیشگیری از آلودگی مواد غذایی است. فصل هشتم -صفحه 163
الف-رعایت بهداشت فردی در فرایند تولید غذا ب-استفاده از ظرف استیل
ج-استفاده از غذاهای سنتی د-استفاده ار کنسروهای با بسته بندی مناسب
2-اصول بهداشت مواد غذایی در چه مرحله ای اهمیت دارد. فصل هشتم – صفحه 153
الف تولید مواد غذایی ب-عرضه و فروش مواد غذایی
ج-اهمیتی ندارد ج موارد الف و ب
3-رعایت بهداشت محیط در مراکز تهیه و تولیدوعرضه مواد غذایی شامل. فصل هشتم – صفحه 163
الف-مبارزه با حشرات ب-دفع صحیح زباله ها
ج-تهیه آب سالم و کافی د-همه موارد
4-نگهداری مواد غذایی بصورت سرددر چه دمایی صورت میگیرد. فصل هشتم – صفحه 184-186
الف-بالاتر از 10 درجه ب-صفرتا4 درجه
ج-کمتراز صفر درجه سانتیگراد د-در دمای معمولی و اتاق
5-دریخچال برای نگهداری مواد غذایی باید. فصل هشتم – صفحه 186
الف-گوشت قرمز و سفید را بصورت جدا از هم نگهداری کرد ب-مواد غذایی را با پوشش یا ظروف دربدار در یخچال گذاشت
ج-غذاهای پخته و خام راکنار یکدیگر نگهداری نکرد د- همه موارد
6-پالت مورد استفاده برای نگهداری مواد غذایی باید دارای چه ارتفائی باشد. فصل هشتم – صفحه 190
الف-50 سانتیمتر ب-30 سانتیمتر ج-15 سانتیمتر د- ارتفاع پالت مهم نیست
7-سبزیجاتی که بصورت خام مصرف میشود باید طی چه مراحلی سالم سازی شوند. فصل هشتم -صفحه 192
الف-شستشو-انگلزدائی-گندزدائی-آبکشی ب-شستشوباآبو سپس شستشو با نمک
ج-استفاده از مایع ظرفشوئی دردو مرحله د-شستشو باآب اگرصحیح انجام گیرد کافی است
8-در نگهداری مواد غذایی باید دقت نمودتا…. فصل هشتم – صفحه 190.
الف-مواد غذایی در معرض نور خورشید نباشد ب-مواد غذایی با سطوح آلوده درتماس نداشته باشد
ج-مواد غذایی آماده مصرف جدا از مواد خام و نشسته نگهداری شوند د- همه موارد
9-کدام یک از گزینه های زیر گندزدای شیمیایی می باشد. فصل هشتم – صفحه 144
الف – جوشاندن ب- برودت (سرما) ج- پرکلرین د- پاستوریزه
10- کمبود کداک ویتامین باعث خرابی لثه ها می شود فصل هشتم – صفحه 156
A د- Dج- Cب- Bالف-
11-کدام یک از گزینه های زیر برای رشد میکروبهادر مواد غذایی موثرمی باشد. فصل هشتم – صفحه 161
الف – رطوبت ب- گرما ج- گذشت زمان د- همه موارد
12-کدام یک از موارد زیرتمام میکروبهای بیماریزا و غیر بیماریزارا از بین می برند فصل هشتم -صفحه 168 الف- پاستوریزه ب- سرما ج- استرلیزه د- گزینه های الف و ج
13- روشهای پیشگیری از مسمومیت های غذایی کدام است. فصل هشتم – صفحه 165
الف- رعایت بهداشت فردی ب- رعایت بهداشت عمومی
ج- رعایت بهداشت مواد غذایی د- همه موارد
سوالات بهداشت آب و فاضلاب
1- کدام یک از گزینه های زیر جزء خصوصیات شیمیایی آب می باشد. فصل پنجم صفحه 107
الف- بو ب- کدورت ج- رنگ د- جیوه
2- منابع آلاینده آب چیست. فصل پنجم صفحه 108
الف- آلودگی فیزیکی ب- آلودگی شیمیایی ج- آلودگی بیولوژیکی د- همه موارد
3- بیماری که از طریق استنشاق آب آلوده بوجود میاید. فصل پنجم صفحه 110
الف- وبا ب- مالاریا ج- لژیونلا د- حصبه
4- آب آشامیدنی سالم آبی است که: فصل پنجم – صفحه 106
الف- گوارا باشد ب- در کوتاه مدت انسان را بیمار نکند
ج در دراز مدت انسان را بیمار نکند د- همه موارد
5- کدام مورد از ویژگیهای آب آشامیدنی سالم است. فصل پنجم – صفحه 107
الف- صاف-زلال-بی رنگ-و بی بو باشد ب- مواد معدنی و زیان آور آلی نداشته باشد
ج- فاقد عوامل زنده بیماریزا باشد د- همه موارد
6- کدام مورد می تواند آب راآلوده کند. فصل پنجم – صفحه 108
الف- مواد شیمیایی ب- میکروبها ج- هردو د- هیچکدام
7- آب آلوده چگونه می تواند باعث بیماری انسان شود. فصل پنجم – صفحه 110
الف- از طریق آشامیده ب- از طریق حشرات ج- هردو د- هیچکدام
8- ساده ترین روش ضدعفونی کردن آب کدام است. فصل پنجم – صفحه 111
الف- جوشاندن آب به مدت 1 الی 2 دقیقه ب- استفاده از اشعه ایکس
ج- استفاده از کلر بعنوان اکسید کننده د- استفاده از مواد شیمیایی
9- خطرات و اهمیت بهداشتی فاضلاب در چیست. فصل پنجم – صفحه 112
الف- آلودگی محیط زیست ب- ازدیاد حشرات
ج- خطر برای سلامتی مردم د- همه موارد
10- کدام مورد جهت پیشگیری از ابتلا به بیماریهای ناشی از آب آلوده اهمیت دارد. فصل پنجم – صفحه 110
الف- واکسیناسیون ب- ایتفاده از آبهای کلرزنی شده یا جوشانده شده
ج- استفاده از سبزیجات خام بدون ضدعفونی کرده د- سمپاشی
کلیات بهداشت عمومی
1-تعریف سلامتی چیست؟ فصل اول صفحه 7
الف : برخورداری از سلامت جسمی و روانی ب: برخورداری ازسلامت کامل جسمی
ج:برخورداری از سلامت کامل جسمی وروانی واجتماعی و نه فقط نداشتنبیماری ئ نقص عضو د: هیچکدام
2-بهداشت فردی شامل چه مواردی است؟ فصل اول صفحه 8
الف: مراقبت ونظافت پوست ب: بهداشت دستها و پاها ج: بهداشت روان فرد د: همه موارد
3- اولین پوشش در برابر عوامل بیماریزا کدام قسمت بدن میباشد؟ فصل اول صفحه 8
الف: پوست ب: ریه ج: دستگاه تنفسی د: معده
4- از عوامل موثر برای رشد باکتریها و ویروسها در حمام چه میباشد؟ فصل اول صفحه 14
الف: رطوبت بالا ب: تهویه نامناسب ج: عدم نظافت د: همه موارد
5- حداقل زمان استفاده از یک مسواک چه مدت زمانی است؟
الف: 1 سال ب: 6 ماه ج: 2 سال د: 3 سال
6- طبق دستورالعمل مدت زمان شستشوی دستها چند ثانیه است؟ فصل اول صفحه 13
الف: 10 ثانیه ب: 40 ثانیه ج: 15 ثانیه د: 5 ثانیه
7- کدامیک از موارد زیر راههای محافظت پوست در برابر نور خورشید است فصل اول صفحه 9
الف )استفاده از کلاه لبه دارو دستکش نخی. ب) استفاده از کرم ضد آفتاب مناسب
ج) خودداری از قرار گرفتن در معرض نور خورشید. د) همه موارد
8- شوره سر به علت کدامیک از موارد زیر است؟ فصل اول صفحه 9
الف) کم کاری غدد مولد چربی ب) ناراحتی عصبی ج) بدی جریان خون در پوست د) همه موارد
مبارزه با حشرات و جوندگان و پسماند
1-تخم این حشرهشبیه به لوبیای قرمز است و حضور آن در اجتماع نشانه فرهنگ پایین آن جامعه است؟ فصل چهارم صفحه 88
الف: مگس ب: کنه ج: سوسک د: کک
2- بهترین راه مبارزه با سوسک کدام مورد است؟ فصل چهارم صفحه 89
الف: مبارزه شیمیایی ب: بهسازی محیط ج: مبارزه فیزیکی د: سمپاشی محل
3- بهترین راه مبارزه با موش چه موردی است؟ فصل چهارم صفحه 95
الف: سمپاشی ب: بهسازی محیط ج: تله گذاری د: استفاده از نفت
4- این حشره بر روی بدن موش و گربه و سگ زندگی میکند عامل کدام بیماری است؟ فصل چهارم صفحه 94
الف: ساس ب: سوسک ج: پشه د: کک
5- تعویض مرتب لباسها و شستشوی سردر پیشگیری ورود کدام کارآمد دارد؟ فصل چهارم صفحه 94
الف: شپش ب: کنه ج: ساس د: کک
6- چه مواردی در مدیریت پسماند مهم میباشد؟ فصل چهارم صفحه 97
الف: کاهش در مردا تولید ب: بازیافت و کمپوست ج: سوزاندن یا دفن در زمین د: همه موارد
7- به پسماندهایی که به صورت معمول از فعالیت انسانها در شهر و روستا تولید میشود چه می گویند؟ فصل چهارم صفحه 98
الف: پسماند صنعتی ب: پسماند ویژه ج: پسماند عادی د: پسماند پزشکی
8- به پسماندهای ناشی از فعالیتهای تولیدی در بخش کشاورزی گفته میشود؟ فصل چهارم صفحه 100
الف: پسماند صنعتی ب: پسماند ویژه ج: پسماند عادی د: پسماند کشاورزی
9- به پسماندهای ناشی از فعالیتهای صنعتی و معدنی و موارد مشابه گفته میشود؟ فصل چهارم صفحه100
الف: پسماند پزشکی ب: پسماند عادی ج: پسماند صنعتی د: پسماند ویژه
ایمنی و انضباط محل کسب
1- عواملی که سلامت شاغلین را به خطر می اندازد؟ فصل سوم صفحه 65
الف- صدا و ارتعاش ب- فیزیکی و ارگونومیکی ج- فیزیکی و شیمیایی و بیلوژیکی وارگونومیکی د- گرما
2- عوارض ناشی از ارتعاشات چیست؟ فصل سوم صفحه 67
الف- انسداد تونل کارپال و ناراحتی انگشتان دست ب- اختلال در ستون فقرات و دستگاه گردش خون
ج- سردرد و تعرق زیاد د- الف و ب
3- کدام کارگران در معرض عوارض ناشی از گرما قرار دارند ؟ فصل سوم صفحه 71
الف- نانواییها – ریخته گریها – شیشه گری –کوره ها و اشپزها ب- نجاریها
ج- قالیبافان د- هیچکدام
4-راههای پیشگیری و کنترل از گرما؟ فصل سوم صفحه 71
الف- کارگران از مایعاتی از قبیل دوغ استفاده کنند ب- به مقدار کم نمک به مخزن اب اضافه گردد
ج- کارگران بطور مرتب استحمام نمایند د- همه موارد
5- تعریف ارگونومی ؟ فصل سوم صفحه 75
الف- کنترل قابل تولید گرد و غبار ب- استفاده از وسایل حفاظت فردی مناسب
ج- مرطوب نگهداشتن محل کار د- مهندسی عوامل انسانی- تطابق انسان با کار یا کار با انسان
6- کدام شاغلین در معرض بیماری کاتارکت یا آب مروارید هستند؟ فصل سوم صفحه
الف- آهنگران- نانواییها و شیشه گران ب- بلورسازان- جوشکاران و کارگر کوره
ج- افرادیکه در سردخانه ها فعالیت دارند د- الف و ب
7- راههای پیشگیری از عوارض ارگونومیک محیط کار؟ فصل سوم صفحه 76
الف- انتخاب کارگران مناسب با شغل مورد نظر ب- استفاده از میز کار و صندلی مناسب
ج- انجام معاینات دوره ای-نرمش و تمرینات ورزشی د- همه موارد
8- ایمنی یعنی ؟ فصل سوم صفحه 78
الف- فراهم نمودن شرایط لازم در محیط کار برای حفظ سرمایه مادی و معنوی ب- جلوگیری از حادثه
ج- فقط صنایع بزرگ ایمنی را رعایت کنند د- الف و ب
9- عوامل آتش کدام است ؟ فصل سوم صفحه 78
الف- هوا- حرارت و مواد اتش زا ب- اکسیژن و مواد سوختی
ج- اکسیژن – مواد سوختی و جرقه د- هیچکدام
10- برای آتش سوزی مایعات کدام خاموش کننده موثر نیست و حریق را بیشتر می کند؟ فصل سوم صفحه 80
الف- حذف اکسیژن ب- پودر خشک- گاز و گاز کربنیک ج- آب د- گاز کربنیک
11- هنگام خاموش کرده با کپسول گاز کربنیک جه نکاتی باید رعایت شود؟ فصل سوم صفحه 80
الف- دقت شود روی دست و صورت کسی پاشیده نشود ب- هنگام اطفاء حریق در و پنجره باز باشد
ج- الف و ب د- مشکل خاصی ایجاد نکند
12- زخم چیست؟ فصل سوم صفحه 81
الف- شکاف و بریدگی در پوست ب- کبودی ج- نشت خون – ورم و قرمزی د- الف و ب
13- تعریف خفگی ؟ فصل سوم صفحه 82
الف- هر آسیبی که باعث کاهش خون شود ب- وجود گازهای سمی
ج- انسداد راههای هوایی در اثروجود جسم خارجی د- ب و ج
14- شکستگی چیست ؟ فصل سوم صفحه 83
الف- تورم و خون ریزی ب- تکه شدن استخوان ج- کبودی پوست د- هیچکدام
15- علائم گرمازدگی چیست؟ فصل سوم صفحه 85
الف- گیجی- سردرد- گرفتگی عضلات و نبض ضعیف ب- تهوع و اسهال
ج- رنگ پریدگی د- خونریزی و پارگی رگ
بهداشت هوا و کنترل دخانیات
1-در سیگارچند ترکیب ماده شیمیایی وجود داردو چه مقدار از آن سرطانزاست؟ فصل ششم صفحه 114
الف- 4500 ماده شیمیایی و 40 مورد سرطانزا ب- 4000 ماده شیمیایی و 20 ماده سرطانزا
ج- 2000 مورد ماده شیمیایی و 20 ماده سرطانزا د- 2000 مورد ماده شیمیایی و 20 مورد سرطانزا
2- مطابق امار افرادی که به سرطان ریه مبتلا میشوند چند در صد انها سیگاری بوده اند؟ فصل ششم صفحه 120
الف- 70 در صد افراد ب-50 در صد افراد ج- 90 در صد افراد د- 30 در صد افراد
3- درحال حاضر چنر نفر از مردم دنیا مصرف کننده دخانیات هستند؟ فصل ششم صفحه 113
الف- 4/1 میلیار نفر ب- 2/1 میلیارد نفر ج- 3/1 میلیار نفر د- 5/1 میلیار نفر
4- خطر ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی در اثر استفاده از سیگار در مردان و زنان چند برابر افزایش می یابد؟ فصل ششم صفحه 117
الف- در مردان 4و زنان 5 برابر ب- در مردان 3 و در زنان 6 برابر
ج- در مردان 5 و در زنان 3 برابر د- در مردان 2 و در زنان 3 برابر
5-زیانهای اقتصادی ناشی از مصرف دخانیات در ایران چقدر است؟ فصل ششم صفحه 120
الف- بیش از 5000 میلیار تومان ب – بیش از 4000 میلیار تومان ج- بیش از 2000 میلیار د- بیش از 6000 میلیارد
6- اثرات سلامتی ناشی از آلودگی هوا در محیطهای بسته چه میباشد؟ فصل ششم صفحه 130
الف- آسم ب- سرطان ریه و مجاری تنفسی ج- بیماریهای قلبی و عروقی د- همه موارد
7- منابع آلودگی هوا کدام است؟ فصل ششم صفحه 132
الف- وسایل نقلیه موتوری ب- صنایع ج- منابع خانگی د- همه موارد
8-یکی از مهمترین آلاینده های هوا چه نام دارد؟ فصل ششم صفحه133
الف- دی اکسید کربن ب- دی اکسید گوگرد ج- منواکسید کربن د- هیچکدام
9-نکات لازم برای کاهش آلودگی هوا در محیط هی بسته چه میباشد؟ فصل ششم صفحه 131
الف- باز بودن مسیر دودکشها ب- استفاده از وسایل گرمایشی مناسب ج- نپوشاندن شکافها و درزهای پنجره د- همه موارد
10-چه راهکارهایی برای کنترل آلودگی هواوجود دارد؟ فصل ششم صفحه 132
الف- کاشت درخت در کنار کارخانجات ب- استفاده از بنزین بدون سرب
ج- تدوین قانون هوای پاک د- همه موارد